Defense Date

2008

Document Type

Thesis

Degree Name

Master of Fine Arts

Department

Interior Design

First Advisor

Camden Whitehead

Abstract

This thesis project explores repurposing a hydroelectric plant along Richmond Virginia's Canal Walk. The building has been redesigned to create a community-oriented space programmed as an indoor park, event venue space, and cafe. Throughout this thesis, it became important to create private niches within a public space while creating a flexible public venue that accommodates a variety of activities. Through a variety of spaces that offer users options, a flexible public venue is creating, yielding a community-oriented environment that reconnects local with the site.

Rights

© The Author

Is Part Of

VCU University Archives

Is Part Of

VCU Theses and Dissertations

Date of Submission

June 2008

Share

COinS