Defense Date

2012

Document Type

Thesis

Degree Name

Master of Fine Arts

Department

Design

First Advisor

Christiana Lafazani

Second Advisor

Camden Whitehead

Abstract

This is an adaptive reuse thesis project of an old warehouse on the south side of Richmond, Virginia. Through this project, the possibility of designing an art center to occupy the space is explored. This art center houses artist studios, gallery space as well as open studio space for art classes. The design concept establishes a building language and varies that language based on the space and its requirements. The final design also deals with the spaces in between, where one rule set meets another.

Rights

© The Author

Is Part Of

VCU University Archives

Is Part Of

VCU Theses and Dissertations

Date of Submission

May 2012

Share

COinS